jueves, 17 de marzo de 2022

A fer corriols per La Roca del Vallès, si la pluja i en Kiko P ens ho permeten.

Diumenge 13 de Març 2022:

Per fi han arribat les tan necessàries pluges, i aquest fet farà que dissabte no hi pugui haver sortida dels Bicigaló. Pluja constant bona part del dia, que de ben segur agrairà la muntanya, i de retruc nosaltres si com diuen les previsions demà el temps ens dona una treva.

Només llevar-nos el sol comença a despuntar, anem bé!!! Tot i que per a migdia es preveu possibilitat d’alguna gotellada, però a aquesta hora ja hem de tenir tot el peix al cova. Doncs apa, cap a la Plaça Nova a veure qui som avui.

9ºC de temperatura a l’arribar a la plaça, i els més matiners tindrem temps de fer un cafetó mentre va arribant la resta. Avui serem en Joan B, Francesc M, Pere C, Miquel Àngel, Toni P,  Kiko P, Javi F, Salva M, Jordi S i Salva B.

Ahir  hi va haver una súplica al líder del grup per anar a fer corriols per la zona de La Roca del Vallès, que per unes coses i altres fa algunes setmanes que no ens hi apropem. Sembla ser que tots ho tenim més o menys clar, i en Kiko P ens ofereix  opció d’un bucle per no començar per la riera. Doncs apa, marxem pel carrer Gran cap a la Plaça de Vendre, carrer Sant Narcís, per sortir de la vila pel Torrent de les Caques de Can Volard.

Ens deixem caure al Torrent del Collell, on ja comencem a enfilar-nos per corriols pel Rocar d’en Serra fins a sortir als dipòsits, i aquí continuem de pujada cap al Dalipà, on ens endinsarem dins del corriol de les Figueres de Moro. Estem evitant la riera, i només en 3 quilòmetres ja portem les cames ben escalfadetes.

A la sortida del corriol, tram de pista cap al Pla dels Matxos, on resseguirem la pista del Camí del Mal Pas fins passat el Coll de Gironella, on tornarem a entrar en trams de corriols que ens enfilen cap a la Mútua.

Quilòmetre 6, i comencem a fer els primers trams de baixada de la sortida. Divertits corriols que ens baixen fins a Can Blanc. Un cop a baix, un altre cop uns centenars de metres per pista, i ja tornem a ser dins de corriols. Ara tenim pel davant, trams ràpids de baixada mentre travessem la zona de la Vinya del Truc, fins a sortir a tocar de Ca n'Altafulla, on continuarem rodant cap a la carretera d'Òrrius.

Potser ara ens deixarem caure cap a la zona esportiva per remuntar pels corriols de la zona de les Palomeres en direcció a Sant Bartomeu? Doncs, no. Travessem la carretera, enfilant-nos cap a Can Guineu, per seguir fins a trobar l’entrada del Songoku, amb lo que pujarem cap dalt del Turó d’Aquença. Pujada tranquil.la, amb aturada al tram final per solucionar un petit problema a l’obús de la roda d’en Salva M.

Mentre en Toni P i en Salva es posen mans a la feina, la resta aprofitem per menjar alguna cosa, i agafar una mica d’esma.


Solucionada la incidència, unes fotos més o menys grupals, i a tornar-hi.


Un  cop dalt del turó, baixarem fins a la Pedra de la Fada, on continuarem fent corriols de baixada, fins a sortir a tocar de Can Riudemeia. El que havia de ser un bucle per evitar la riera s’ha convertit en 13 quilòmetres de senders i corriols divertits, alhora que exigents, amb uns 500 metres+.

Portem unes 2 hores de pedalada, i ara sí que per fi anirem cap a La Roca. Ens toca remuntar altre cop, i ara ho fem pels corriols de Can Vinyamata, fins a sortir a la pista de pedrera de la Pedra Blava, on ens deixarà en Jordi S que se’n torna cap a Argentona.

La resta seguim pujant per corriols mentre travessem el Bosc de Can Païssa, de camí a l’entrada de La Lola. Aquí també ens deixa en Kiko P, que havent-nos escalfat de valent, seguirà cap a Sant Bartomeu de tornada cap a casa.

La pluja d’ahir ha deixat el terreny en perfecte estat, i l’adherència és molt bona, amb el que A partir d’aquí mirarem d’enllaçar alguns dels millors corriols de la zona.  Comencem per La Lola, de la que farem només els primers trams, tot i que alguns porten al cap fer la Lola XL, però per XL ja tenim el bucle que hem fet fa una estona, així que aprofitarem el tram de corriol que ens enfilarà cap a l’entrada de l’Amic Invisible.

A la sortida, ens endinsem al The Rock, baixada ràpida i divertida per aquests trams revirats, tot i haver d’afluixar al tram final doncs avui hi ha un munt de runners participant a una cursa, i ens els anirem trobant per molts trams dels que tenim pel davant.

A la sortida, no ens aturem per no destorbar la cursa,  entrant de cop al corriol de “Aquí perdí el hacha”... pensant-ho bé, algun dia ens haurien  d’explicar quin és el mecanisme de la toponímia corriolaire, de fet, en alguns és tant o més complicat el nom que el seu traçat. Fora d’aixó, avui tornarem a xalar de la ràpida baixada per acabar sortint al Torrent de Can Santpere, reagrupant-nos a la carretera. Això sí, si l’artífex del corriol hi va perdre la destral, potser s’hauria de fer una col·lecta per a comprar-n’hi una altra, i que segueixi obrint-ne de nous.

Tornant a la sortida, un cop a la carretera haurem de fer uns pocs metres d’asfalt, abans de tornar a pujar per corriols, passant altre cop per sortida del The Rock, de camí cap a la zona del Bosc de Can Planes.

Compartim aquests trams altre cop amb un munt de runners, i afluixem altre cop el ritme per a destorbar-los el mínim possible. Rodem fins a la Pedra Foradada de Can Planes, buscant l’entrada del CDR, i cap dins. Fa temps que no el fem, i avui tornarem a xalar d’aquests divertits trams de baixada, fins a acabar sortint al Torrent de Can Companys.

Un cop a baix, hem d’anar buscant ja la tornada. Travessarem la carretera de Parpers, per entrar al Torrent de Sant Miquel. Aquí tenim diferents opcions de remuntada, però avui farem cas a en Salva M, que ens portarà a una bona enfilada per corriols vorejant el Torrent de Can Sant Joan, amb uns primers trams que no trepitgen ni els senglars. Una mica  més amunt, enllacem amb el corriol de la Calavera, amb remuntada final que ens porta a sortir a la carretera a tocar de l’antiga benzinera del “Jabalí de Oro”.

Hem superat de llarg els 1000 metres+ en els 25 quilòmetres que portem de sortida, i ja són les 11, així que ja només ens quea baixar. Anem a buscar el corriol de la Mercé que farem mentre travessem la zona de la Gallega. Corriols que tenim molt per la ma, el que ens permet una ràpida baixada, fins a sortir a sota de Can Roviró, i sense aturar-nos ja som baix de la riera de Riudemeia.

Tornada pel polígon cap a la Grumbe, per tancar la sortida a la Plaça Nova, on comença un lleu plovisqueig. Tot i això, entaular-nos sota un para-sol ens permetrà gaudir d’un petit piscolabis, mentre ens refem de l'esforç, tot fent petar la xerrada.

Per un cop les previsions meteorològiques no han errat, a la sortida no ens ha caigut ni una gota. Una altra cosa serà la tornada, arribarem a casa molls, i no precisament de suor. Tot i això, l’excel·lent sortida d’avui ben bé s’ho ha valgut... bucle inicial inclòs!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario