jueves, 10 de marzo de 2022

Arriben les pluges, però no ens quedem sense sortides.

Dissabte 05 de Març 2022:

Comencem el mes de Març on pel que sembla començaran a arribar les pluges, que ja fa molta falta als nostres boscos, i això potser farà que haguem de perdre’ns alguna sortida. De moment, tot i els dubtes de com es llevarà el dia dissabte, hi haurà una nova convocatòria dels Bicigaló.

Al llevar-nos, bones noticies, sembla que surt el sol...

...així que mengem alguna cosa, i cap a la Plaça Nova. Avui som en Pere C, Josep, Oscar E, Jordi T i Salva B.

Després de la presentació de la nova e-bike al grup, deixem la plaça en direcció a l’Agility, per entrar a la riera, on hi anem rodant mentre decidim cap a on dirigir la sortida d’avui. Decidim que podem anar a fer alguns corriols de baixada cap a Vilanova del Vallès, així que rodem cap a la riera de Riudemeia, fins passat Can Boringues de Baix, on fem la primera enfilada per la Brolla de Riudemeia. Anirem enllaçant corriols, amb algun tram de pista que ens portaran cap a sobre de la depuradora d’Òrrius.

Ara ens toquen trams exigents de pujada fins a sortir a Can Guineu, abans de deixar-nos caure per l’asfalt cap al poliesportiu d’Òrrius. Un breu tram que ens serveix per baixar pulsacions abans de la nova remuntada que tenim pel davant. Pujada pels corriols de la zona de les Palomeres, on avui tampoc acabarem pujant fins a la pista a tocar del Mas de Cèllecs. Abans agafarem trencall a l’esquerra, passant pels senders per sota de Ca la Mort, on seguirem per divertits trams de corriol que ens pujaran cap a la Plana del Fum. Aprofitarem el sortir a la pista per reagrupar-nos, i fer la foto de la sortida.

 

Portem 13 quilòmetres, i ens queden uns centenars de metres per pista que ens portaran a l’entrada del corriol objectiu de la sortida d’avui. Entres tu primer? Entro jo? Va ja hi som dins, i podrem gaudir d’una ràpida i divertida baixada, sense trams excessivament complicats. Alguns xaragalls, i alguns trams pedregosos, però que podem fer amb facilitat, mentre ens anem trobant amb alguns altres ciclistes que estan fent-los de pujada. Uns 3 quilòmetres que ens deixen a tocar de la urbanització de Can Nadal de Vilanova del Vallès.

En alguna altra ocasió que hem visitat la zona, havíem tornat pujant per la urbanització en direcció cap a Can Jep de la Mel, però avui ens deixem caure cap al Pitch & Putt de Vallromanes, on començarem a enfilar-nos de tornada.

Pujada per pista, vorejant el Torrent de Can Maimó. Aquesta opció de tornada potser és més llarga, però anem resseguint la pista tranquil·lament, sense un desnivell excessiu, el que agrairan les nostres cames.

Passem a tocar d’alguns restaurants, Can Miqueló Nou, Sant Salvador, abans d’arribar al creuament de pistes de la Creu de Can Boquet.

D’aquí, per sender cap al restaurant de Cal Senyor, on entrarem en trams de corriol que ens portaran a tocar de Ca l’Arcís. Es va fent tard si volem entaular-nos una estona esmorzant, així que baixarem ràpid per la pista fins al creuament de Cal Camat Vell, per enfilar-nos cap a Coll de Porc.

Un cop aquí, corriols de baixada travessant el Bosc de Can Cardí, fins a sortir a Can Blanc, on rodarem uns centenars de metres per la pista, i altre cop a fer corriols de baixada per la zona de la Vinya del Truc, que ens portaran a tocar de Ca n’Altafulla.

Són casi les onze, i buscarem la tornada més ràpida. Uns metres de pista, i els últims trams de corriol de baixada cap a Can Raimí.

Ja només ens queden els senders del Bosc d’en Cabot, abans d’entrar a la riera de Clarà que ens portarà fins al cementiri.

Rodem pel polígon fins a la Grumbe. Quarts de dotze i ja som a la Plaça Nova, on ja ens espera en Pepe C, amb el compartirem l’esmorzar després de la sortida d’avui.

32’5 quilòmetres amb 850 metres+, amb una mica de tot, corriols, senders i pistes... però sobretot amb bon temps, i amb una millor companyia.


Diumenge 06 de Març 2022:

Tot i que les previsions meteorològiques no són gaire favorables, en Joan B tornarà a fer una nova convocatòria del Bttargentona, potser per això les respostes han estat minses.

Diumenge ens despertarem amb els missatges de whatsapp. Aquesta nit ha plogut, i els radars no ens indiquen res de bo...

... per moments ens veiem quedant-nos a casa, fins que arriba el missatge d’en Jordi S: “Jo estaré a les 8:00, quatre gotes no ens poden parar”, el que en el Google Translator seria un: “A que no hay cojones!!!”. Doncs apa, ens vestim, agafem les bicis i cap a la Plaça Nova.

Al final serem en Joan B, Francesc M, Toni P, Salva M , Jordi S i Salva B. Decidirem anar cap a la zona de Can Bruguera  on de moment sembla que el cel està una mica més serè. Així marxem de la Plaça Nova cap a l’Agility, travessem la riera i ens endinsem dins del Torrent de Can Bellatriu.

Hi rodarem fins passada la hípica de Can Salvat, primers trams enmig del bosc recentment desbrossat , per de seguida entrar en corriols que anirem enllaçant cap al torrent de la Reimina, seguint per sobre de Can Cabanyes, abans de pujar al camí de les Aigües. Només fem uns pocs metres per la pista, i ja ens tornem a estar enfilant per corriols cap a la zona de la Surera de Can Famada, per acabar amb trams més planers cap a Can Martí de la Pujada.

Un centenar de metres de remuntada per pista ens portarà a l’entrada del corriol dels Romanins, del que farem un tram abans de continuar corriolejant per la zona de l’Esbarzer Gran de camí cap a l’Oasi, encara que abans d’arribar-hi investigarem el que sembla ser un nou tram de corriol, que no ens porta enlloc...bé, no és del tot veritat, està obert un tram que fem de baixada fins a sortir al torrent de Coll de Bocs, però no té sortida, amb lo que ens veiem obligats a girar cua per enfilar-nos cap a la caseta dels caçadors, però abans aprofitarem per aturar-nos, fent alguna foto....


... mentre alguns es miren un baixadó, on potser en una altra ocasió s’hi tiraran amb molts números de deixar-s'hi les dents.

Altre cop a pedalar pujant cap a l’Oasi, on seguirem a en Jordi S que ens vol fer pujar per  l’Amazones.  Apa, corriol amunt cap a la Plana d’en Vilardell, amb la posterior pujada pel tallafocs.

Seguirem fent corriols, enllaçant amb el tram final del Mossèn que ens deixa al torrent , on ara remuntarem fins a sortir a la cadena de Can Nogueres.

Un cop a dalt, en Jordi S ja ha esgotat el “bono bici” d’avui, i ens deixarà. De moment no ha caigut ni una gota, i el cel no està tan amenaçador com a primera hora, així que l’hi haurem d’agrair l’arenga de primera hora que ens ha donat l’empenta final per a sortir.

La resta continuem enfilant-nos fins al repetidor del Turonet de Can Barraquer. Sense aturar-nos continuarem  fent corriols clàssics, passant per la Font de n’Oms, fins a sortir al Coll de Can Bruguera. Volem tornar a fer la nova ampliació del Guineueta, així que deixem Can Bruguera, entrant als corriols que travessen la Plana dels Brucs, fins a la caseta dels caçadors.

Entrarem al corriol Guineueta, hi ha ganes de xalar, i la baixada per aquests trams revirats, la farem a bon ritme. Un cop al trencall amb el Ferrari, seguim recte, continuant pels nous trams travessant la zona dels Suros de Can Soler, per acabar enllaçant amb els trams finals de la Hawaiana, que ens deixarà al Sot de la Salamandra. Per alguns, segon cop que fem aquest corriol, i el gaudim tant o més que en Joan B que avui l’ha tastat per primer cop.

Però el que té fer baixades llargues i divertides, és que després toca remuntades feixugues. A l’igual que la setmana passada comencem a pujar cap a la Bassa d’en Noe, encara que avui en Joan B ens farà una petita encigalada, mirant d’enfilar-nos pel dret. Trams d’arrels, on en alguns punts ens veiem obligats a empènyer les bicis, per acabar sortint a la plana del Repòs de Sant Bernat.


Seguim cap a Can Flequer, entrant al torrent de Sant Martí de Mata. No deixarem de pujar fins a tornar a sortir a la caseta dels caçadors, fent els últims metres pel corriol de la Arqueòleg Xtrem.

Ara ens toca desfer trams per on hem passat fa una estona, els corriols de la Plana dels Brucs per acabar sortint altre cop al Coll de Can Bruguera. Ens enfilem cap dalt de la urbanització de la Cornisa, per fer el corriol de l’Incinerat de baixada.

Sortim a la Plana del Pou de la Plata, i tornem a fer corriol cap al Turó d’en Dori, per deixar-nos caure travessant el Parc Forestal.

La tornada la farem pels corriols d’en Bellatriu. Com sempre, trams ràpids i divertits fins a sortir altre cop a la Hípica de Can Salvat. Torrent de Can Bellatriu i ja som a la riera.

Avui la majoria tenim tard, així que ens acomiadem a la riera i cap a casa.

Al final no ha caigut ni una gota, i hem pogut gaudir d’una sortida espectacular. Ja podem dir que per una vegada, fer cas a en Jordi S ens ha portat alguna cosa de bo!!! Jajajaja




 

No hay comentarios:

Publicar un comentario