sábado, 26 de marzo de 2022

Tot i l'amenaça de pluja, corriolades per la Torrassa i Can Bruguera.

Dissabte 19 de Març 2022:

A punt d’entrar a la primavera, i portem uns dies en que ens acompanyen les pluges amb més o menys intensitat, que bona falta feia ja. Ens llevem dissabte amb el dubte de si les previsions de pluja s’acompliran.

Alguns que al vespre diuen que no sortiran, de bon matí esvaloten el galliner: “Bon dia bicigalons! Ens veiem a les 8:00, plogui o no plogui, sempre queda el fer una torrassa sota la pluja! Oi?” A hores d’ara està mig espurnejant, i algunes aplicacions dels telèfons no presagien res de bó.

Tot i això, decidim arriscar-nos, i anar cap a la Plaça Nova. Avui serem quatre gats, o millor dit quatre Bicigalons, en Pere C, Quico S, Jordi T i Salva B. Farem cas a l’engrescador d’avui, i si el temps ens ho permet, farem una visita a la Torrassa del Moro.

Doncs apa, deixem la Plaça Nova cap a l’Agility, i ja som dins de la riera. Rodarem tranquil·lament cap al Bell Recó, enmig d’un mínse plovisqueig. Passem per sota del viaducte de la C60, rodem un tram pel Xaragall de l’Espinal, per tot just acabar de passar pel pont per sota de la carretera de Parpers, trencar a la dreta, i començar-nos a enfilar cap a les Malloles de Can Pins. No deixarem de pujar fins a sortir al Turó de Can Ribot, on fem el corriol que ens deixarà dalt de les Planes.

Seguim cap a Sant Carles, on ens deixarem caure per travessar la urbanització, en busca de corriols que ens portin a sortir a Ca l’Arumí.

Travessarem la carretera per enfilar-nos cap a la Pedrera dels Dous, on a tocar de les runes de Can Cames, entrarem de nou a fer corriols. Una bona enllaçada corriolaire que no pararà fins a ser dalt de la Torrassa. Tot i ser trams de continua pujada, les cares no demostren gaire patiment, més aviat, felicitat...

... i fins i tot, tenim temps de fer algun petit video.

Avui la Torrassa és buida, només les dues persones que regenten la guingueta, i nosaltres quatre.

Ara no plou, però aquí a dalt fa un ventet gens agradable, així que no ens hi estarem gaire...el temps just per fer unes fotos, i a tornar-hi.



Sembla que la pluja no farà acte de presència, però no temptarem a la sort, així que tornem a pujar a les bicis, i ens deixarem caure cap al Pla de la Bassa del Llop, per altre cop endinsar-nos en corriols de baixada cap a la zona del Penjat dels Garrofers, on enllaçarem amb els trams  oberts enmig del bosc desbrossat, per acabar amb els últims trams del Dragon Khan. Divertida i ràpida baixada, amb un terreny amb un bon punt d’humitat, que ens deixarà al Sot de Can Bosquets amb un somriure d’orella a orella, i les bicis ben plenes de fang.

Un cop reagrupats, travessarem la carretera, i ens deixem caure cap a Dosrius vorejant el torrent dels Rials.

A la sortida de Dosrius, anem a buscar l’alternativa de la riera. Últims trams de corriol de la sortida pel Torrent de la Feliua, que ara sí ens faran sortir a la riera.

Tornada tranquil·la cap a Argentona, que tanquem a la Plaça Nova... bé, no és del tot cert. Avui no fa oratge per estar-s’hi degustant l’esmorzar bigicaló, així que agafarem uns entrepans, i ens els anirem a cruspir a la terrassa de Can Sastre, acompanyats d’en Pepe C que continua amb els seu procés de recuperació.

Al final haurem de donar les gràcies a en Jordi T per haver-nos engrescat a no quedar-nos a casa, i poder gaudir d’una bona sortida. que amb algunes variants, ens ha fet recordar a les sortides clàssiques de fa ja un munt d’anys.




Diumenge 20 de Març 2022:

A finals de Gener hi va haver un desgraciat accident, on un tret d’un caçador ha acabat deixant en cadira de rodes a un ciclista que voltava per la zona d’Argentona. La seva família va fer una crida a les xarxes socials per a una mobilització ciutadana a Mataró amb el lema “Volem un bosc segur” per reclamar canvis a la normativa, demanant entre d’altres coses, que no es facin batudes els caps de setmana i festius, un registre oficial d’accidents de caça, i senyalització perimetral de les zones on es desenvolupen les batudes. En principi la intenció és deixar-nos-hi caure a les 11.

De moment, com cada diumenge toca matinar per trobar-nos a la Plaça Nova. Avui som en Joan B, Francesc M, Toni P, Kiko P, Javier F, Pere C, Salva M, Jordi S, Àngel i Salva B.

Deixarem la plaça en direcció a l’Agility, travessem la riera i ja som dins del Torrent de Can Bellatriu. Farem els primers trams de corriols per sobre de Can Marfà, rodant cap a Sant Jaume de Traià, on passem a tocar de les restes de l’ermita, abans de sortir a la pista del Camí de les Aigües.

No ens hi estarem gaire, de seguida ens enfilem per senders cap dalt del Rocar de Sant Jaume de Traià, amb uns últims trams enmig del que ha quedat desprès de l’incendi de l’any passat, i dels posteriors treballs de desforestació que s’hi han fet. Un cop a dalt, ens deixarem caure uns metres per entrar al corriol dels Avis Enginyers que anirem resseguint, amb alguna petita variant de camí a la zona de la Vinya d’en Rouaix. Continuem, ara avall, ara amunt, per acabar sortint al Pi Gros de la urbanització de Can Vilardell.

Xino-xano anem enfilant-nos per l’asfalt cap al Parc Forestal, que travessarem fins als peus del Turó d’en Dori, on ara aprofitarem per fer corriols de baixada que ens portaran a la Font dels 3 Raigs, amb la següent remuntada per la pista fins a trobar la sortida del Covid-19, on entrarem uns metres a l’inrevés, abans de tornar a buscar pista que farem de pujada cap a la urbanització de la Cornisa, i d’aquí en un tres i no res ja serem al Coll de Can Bruguera.

Un cop a dalt, amb ja 10’5 quilòmetres a les cames, tenim diferents opcions. Per començar ens decantem per anar fer el corriol d’en Cid, que fa força temps que no hi hem passat. Doncs apa, campi qui pugui!!! Trams on ja s’hi nota força el continu pas de les bicis, i de ben segur d'algunes motos. Tot i això, podrem gaudir d’una ràpida i divertida baixada, que ens acabarà portant a sortir al Torrent dels Pixadors dels Ases.

Però desprès d’aquest quilòmetre baixant, ens tocarà remuntar. Normalment ho fem per la pista del Camí Vell de Can Bruguera, però avui triarem un corriol alternatiu a la pista, força més exigent, sobretot al tram final, on hi ha un petit pujadó que haurem d’empènyer les bicis, tret de les e-bikes, i en Francesc M...

...tot i que alguns s’encaparraran en provar-ho un munt de cops, i no ens referim a qui surt a la foto...

...mentre la resta ens ho mirem, tot aprofitant per menjar alguna cosa, i agafar esma per la resta de la sortida.


Ens hi hem estat una bona estona aturats, i ja va sent hora de continuar. Uns metres de pista i ja tornem a ser altre cop dalt del Coll de Can Bruguera. Aquí en Pere C ens ha de deixar, la resta anirem a buscar altre cop corriols tot travessant la Plana dels Brucs, abans d’enfilar-nos cap a l’esplanada on hi ha la caseta dels caçadors, amb una altra aturada, on de nou surten els mòbils per a immortalitzar el moment.




Apa, toca tornar a pedalar, i ara ho farem entrant al corriol, Guineueta, que enllaçarem amb el nou corriol Amaito.  Altre cop xalarem d’aquests divertits i ràpids trams de baixada mentre travessem la zona dels Suros de Can Soler, per acabar sortint al Sot de la Salamandra.

Encara és d’hora, i ens podem permetre una remuntada més, així que ens enfilem cap a la Bassa d’en Noè, i d’aquí corriols de pujada travessant el Bosc de la Vendrella, fins a sortir al pla del Repòs de San Bernat, a tocar de Can Flaquer.

De moment sembla ser que ja no pujem més, ara seguim a en Joan B que ens endinsa dins d’un torrent de baixada. Poc més de 500 metres força ràpids, que pel que sembla ens han de portar a sortir a la carretera de Mata, o això és el que pensem alguns. Doncs no, abans de sortir a la carretera, tornem a enfilar-nos per corriols i senders cap a la Bassa d’en Noè, on ara sí que ja el temps se’ns tira a sobre si volem ser a les 11 al Parc Central de Mataró.

A partir d’aquí, baixada per pista fins a sortir al Polígon Industrial de Vallveric, i a rodar pels carrers de Mataró cap al Parc Central, on arribarem puntuals.

Quan arribem ens hi trobem a en Jordi F, Jordi T, Rafael F i  alguns de la colla dels Burriac runners.

L’acte comença més o menys puntual, mentre el cel comença a amenaçar pluja. Hi prenen la paraula alguns familiars i amics del ciclista ferit a la batuda, l’alcaldessa d’Argentona, i en Pep Riera de la Unió de Pagesos de Mataró entre d’altres.

Al final dels parlaments, comença un lleu plovisqueig, i decidim tornar cap a casa, amb el que donarem per acabada la sortida d’avui.

Sortida amb una mica de tot, però com sempre divertida i amb molt bona companyia.










No hay comentarios:

Publicar un comentario