jueves, 8 de septiembre de 2022

Cap de setmana per La Roca del Vallès.

Dissabte 03 de Setembre 2022:

Hem començat Setembre de manera semblant al final d’Agost, forta xafogor, però amb algun aiguat de tarda, que tot i no fer baixar les temperatures, potser haurà remullat una mica el nostre entorn extremadament sec. O al menys, aquesta és l’esperança que tenim dissabte a la nova trobada dels Bicigaló.

8:00 del matí, Plaça Nova, ens trobem en Pere C, Pepe C, Quim M, Robert D, Oscar E, Jordi F, i Salva B. No ens costa gaire posar-nos d’acord, fent cas a en Pere C per anar a resseguir corriols per la zona de la Roca del Vallès.

Doncs apa, comencem a pedalar cap a l’Agility, travessem la carretera, i ja som dins la riera. Rodar tranquil·lament cap a la riera de Riudemeia, per entrar al Fondo de la Gallega, on fem el primer corriol de la sortida per la Nevera, abans de començar a enfilar-nos cap a Can Roviró.

Continuem de pujada pels corriols que ens van enfilant cap a Can Vinyamata, amb els últims trams de sender, fins a sortir dalt de la pista de la Pedrera de la Pedra Blava.

Uns centenar de metres per la pista, i tornem a ser dins de corriols, altre cop pujant, mentre travessem el Bosc de Can Païssa, fins a trobar l’entrada de La Lola.

En els primers trams d’aquest corriol que anem fent tot xino-xano, ens trobem amb Sir Heny Teixidó. Creuem quatre paraules, i se’ns unirà al grup. Apa, reprenem la marxa, fent els següents trams de divertida baixada. Com els últims cops, no el farem tot sencer, a mitja baixada, remuntarem uns metres per anar a buscar l’entrada de l’Amic Invisible.

Altre cop a gaudir de valent, amb l’enllaçada clàssica amb el The Rock, i a la sortida endinsant-nos amb el que algú diu haver-hi perdut una destral. Tot plegat poc més de 2,5 quilòmetres de divertits corriols de baixada fins a sortir al  Torrent de Can Santpere, a tocar de la carretera que baixa cap a La Roca del Vallès.

Hem estat baixant una bona estona, així que ara tocarà pujar. Primers metres per l’asfalt de la carretera, per de seguida tornar a entrar en trams de corriols, que ens enfilaran altre cop cap a la sortida del The Rock.

Abans, l’Enric T ens deixarà. Vol tirar cap a la zona del Bosc Màgic d’Òrrius, i seguir fent de les seves. Nosaltres continuem de pujada, cap a la zona del Bosc de Can Planes. Passarem a tocar de les restes de Can Ronses, on anem a buscar l’entrada del Gusiluz. Altre cop divertits trams de corriols de baixada que ens portaran al fondo del Torrent de Can Companys.

Un cop a baix, en un tres i no res, sortirem a la carretera, que només hem de travessar per anar ja de tornada. De les diferents opcions que tenim, triarem la més clàssica, alhora que potser menys exigent. A l’Strava l’han segmentat com Up Gominola, d’altres l’anomenen Star Wars, però tingui el topònim que tingui, nosaltres no deixarem de pujar fins a sortir dalt del Pla de l’Espinal, amb en Pepe C al capdavant, que puja amb mentalitat d’e-bike, tot i anar avui amb l’atmosfèrica.

Un cop a dalt, un moment per reagrupar-nos, abans de travessar el pla, i passar a tocar de les restes de Ca l’Espinal. Ara només ens queda baixada, així que uns metres més avall, tornarem a entrar en corriols, que ens portaran a la carretera que puja cap al Coll de Parpers, i només travessar-la ja som dins del corriol del Koala. Tot un clàssic, que hem tornat a incorporar a les últimes sortides, i que ens permet xalar de la última baixada que ens deia al Xaragall de l’Espinal.

La sortida ja està llesta, només rodem passant per sota del viaducte de la C60, per anar a buscar altre cop la riera que ens ha de portar de nou a la Plaça Nova, on tanquem una excel.lent sortida, amb un bon esmorzar Bicigaleru.

3:30 hores de sortida, 25,53 quilòmetres i 709 metres+, un bon inici de cap setmana de btt.

Per cert, avui no hi ha fotos. En Jordi T ens ha tornat a fer el salt, i la resta ens ho hem passat tan bé, que no ens ha vingut al cap la idea de fer-ne cap. Ens quedarem sense imatges, però amb un bon regust de boca.


Els que si han pensat en fer alguna foto, han estat en Francesc M, i en Kiko P, que avui estan a Camprodon per a participar en una nova edició de la Isard Atac. La pluja els hi ha fet una mala passada, la organització s’ha vist obligada a eliminar la ruta llarga, i molts participants amb el mal temps han preferit deixar-ho córrer. Ells han estat dels pocs que han sortir a fer el recorregut curt, i a enfangar-se una mica... senglars que són alguns!!!




Diumenge 04 de Setembre 2022:

Diumenge torna a fer calor, i també torna una nova convocatòria d’en Joan B. Altre cop poques respostes confirmant, però matinarem per ser a les 8 a la Plaça Nova, tot esperant que s’hi acosti més gent.

Dit i fet, tot i avui la puntualitat brillar per la seva absència, acabarem trobant-nos en Joan B, Quim M, Jordi S, Javier F, i Salva B. Mentre els més dormilegues van explicant-nos les excuses de la seva tardança, començarem a pedalar en direcció a l’Agility. En Joan ens ha proposat anar a fer algun tram de l’Enfermal que no vam poder fer la setmana passada, així que entrarem a la riera, i com ahir a rodar en direcció a la riera de Riudemeia.

Els primers quilòmetres seran un “déjà vu” de la sortida d’ahir. Segur que en Joan B ho ha tingut en compte a l’hora de donar-me facilitats per a la crònica. De totes maneres, sempre n’hi ha que han de fer la guitza, i entorpir-me la feina, i avui serà en Jordi S, que amb els seus problemes amb la pressió de la roda de la bici, ens farà aturar a Can Roviró. 


Breu aturada, que ens ha servit per fer alguna foto, mentre en Jordi es baralla amb l'obús de la vàlvula,  a més de veure com van passant una bona munió de bikers... potser regalan alguna cosa a Can Vinyamata?



Solucionada l’avaria, reprenem a sortida. Ara passem per Can Vinyamata, ja som dalt de la pista de la Pedrera. El Bosc de Can Païssa ens porta a la Lola, l’Amic Invisible, el The Rock, on un cop a la sortida desarem el “déjà vu” a la motxilla d’en Joan, al menys per una estona.

Ens hem de deixar caure per corriol fins a sortir a la carretera, que travessarem per entrar a la zona del Bosc Màgic d’Òrrius, just per sota de la Pedra de l’Elefant. Primers trams d’entretinguts corriols de baixada fins assortir al Torrent de Sant Bartomeu. Enllacem amb uns centenars de metres de sender ampli fins trobar l'entrada al tram de l’Enfermal objectiu de la sortida. 

Aquest petit tram no és dels més complicats de l’Enfermal, i mirem de passar-hi amb la major solvència possible, tot i mirar-nos-hi de valent, ja que no tenim clar la traçada a fer. De fet, a l’igual que l’altre cop que hi vam ser, tornarem a errar el trencall cap a la pedra final de la sortida. Buscarem aquí i allà...

...i al final arribarem just a sota, on hi ha un parell d’Ilurobikers, fidels seguidors de les nostres sortides, amb els que farem una breu xerrada, abans de que ens acompanyin una estoneta.

Ara ens toca enfilar-nos cap a Can Canela, sortint altre cop a la carretera a tocar de La Roca del Vallès, on a l’igual que ahir, tornem a fer uns metres de pujada per l’asfalt, abans de entrar alte cop en corriols de pujada cap a la sortida del The Rock. En aquest tram, els Ilurobikers ens deixen. Encara volen allargar força més la seva ruta, i el nostre ritme és massa lent pel motor de les seves e-bikes. Cap problema, que mirin al wikiloc el recorregut, i ja el resseguiran en una altra ocasió.

Nosaltres, aprofitant que estem a la sortida del The Rock, hi entrarem. Sí, tal com raja, avui toca fer el The Rock de pujada, esperem no trobar cap eixelebrat baixant. Exacte, encara que sembli estrany, no ens trobarem a ningú, i podrem fer la pujada tranquil·lament.

Un cop a dalt, seguirem de pujada cap al Turó del Morro del Gall. Corriols per la zona del Bosc de Can Païssa, fins a sortir a la pista a tocar de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels, on hi rodarem fins a sortir al Coll de Parpers.

Travessem la carretera, i ens enfilem cap a tocar del Pla de l’Espinal, tot resseguint el corriol que hi ha just per sota. Estem buscant tornar a entrar al “déjà vu” final de ruta, i hi som a tocar. Entrada de corriol que ens baixa a la carretera, que travessem, i baixada pel Koala fins al Xaragall de l’Espinal. Tornada per la riera, i tornem a parar el gps a la Plaça Nova.

Després de 3 hores de bici, 27 quilòmetres i 729 metres+, el piscolabis al xino, posarà punt i final al cap de setmana de btt.

 









No hay comentarios:

Publicar un comentario