jueves, 15 de septiembre de 2022

Dissabte per Òrrius, la Diada per Can Bruguera.

Dissabte 10 de Setembre 2022:

Un nou cap de setmana, i aquest cop és en Pere C el que mirarà de posar en solfa als Bicigaló amb una nova convocatòria per trobar-nos a la Plaça Nova. Avui matinarem per ser-hi puntuals a les 8, en Robert D, Pere C, Josep. Oscar E, Jordi T, Quico S, Jordi S, Jordi F i Salva B. Déu-n’hi-do!!! Després de les vacances sembla que més o menys tothom tornem al ritme normal, tot i alguna baixa forçosa per compromisos culinaris.

Aprofitarem per fer petar la xerrada una estona amb l’Enric T, mentre espera a en Francesc M i en Kiko P, que també aprofitaran el matí per a pedalar una mica.

Amb una mica de retard començarem la ruta, de moment en direcció a l’Agility, per entrar a la riera, on aprofitarem el rodar tranquil per decidir cap a on dirigir-nos. Aviat ens posarem d’acord, anirem cap a la zona d’Òrrius, i després ja anirem veient.

Doncs apa, rodem cap a la riera de Riudemeia, fins passat Can Boringues de Baix, on tenim els primers trams de pujada de la sortida. Corriols, i senders mentre anem travessant la Brolla de Riudemeia, fins a sortir per sobre de la Depuradora d’Orrius.

Aquí, ens endinsarem de pujada pel tram que anomenen el SonGoku. Uns 2 quilòmetres de corriols que ens han de portar dalt del Turó d’Aquença. Una breu aturada a la meitat per reagrupar-nos, aprofitant per immortalitzar el moment...

...amb una segona aturada no tan lúdica al tram final, per una caiguda d’en Jordi F al no poder desencalar, i que li ha provocat un petit tall a la ma que tot i sagnar poc, l’obligarà a deixar-nos, un cop arribem a Can Guineu. De moment ho solucionem amb un mocador de paper i una mica de cinta aïllant, una “nyapa” a l’estil MacGyver.

Amb en Jordi F també marxen l’Oscar i en Quico S. La resta continuem deixant-nos caure per l’asfalt cap a la zona esportiva d’Òrrius, on tornem a buscar trams de corriols. Aquest cop, els clàssics que travessant la zona de Les Palomeres, ens aniran pujant cap  a Ca la Mort.

Un cop a dalt, anem a buscar el corriol de les Abelles, on altre cop ens anirem enfilant, fins a sortir a la pista, a tocar de la Plana del Fum. L’haurem de resseguir uns centenars de metres fins al creuament de pistes de Cal Camat Vell. Som a tocar de Coll de Porc, on ens enfilarem per tornar a entrar en trams de corriols, aquest cop de baixada. Amb en Robert obrint el grup, gaudirem d’una ràpida i divertida baixada, travessant el Bosc de Can Cardí, fins a sortir a Can Blanc.


A la sortida, rodarem per la pista fins a trobar l’entrada del corriol del Roure, i sense aturades, ja hi som dins. Només en farem els primers metres, doncs a la que puguem agafarem trencall a la dreta que ens anirà enfilant cap al Coll de Gironella. Hem decidit baixar cap a Can Raimí pel corriol d’en Cata, així que ens hem d’enfilar casi bé fins dalt de la cadena.

Un cop a dalt, no hi ha temps a perdre. Hi entrem, i de seguida comprovem que els primers metres estan en molt mal estat. Tot força aixaragallat, el que ens obligarà a posar peu a terra fins a trobar trams més ciclables. Només han estat uns pocs metres, la resta el podrem fer sense problemes dalt de la bici, podent gaudir així d’una divertida baixada mentre travessem la Brolla de l’Abril. Un cop a baix, tocarà reagrupar-nos de nou, i mentre esperem res millor que unes fotos.



Altre cop el grup sencer, reprenem la marxa per dins el torrent cap a Can Raimí. Aquí encara hi són el parell d’arbres caiguts que ens barren el pas, fent-nos baixar de les bicis. Continuen allà caiguts després de molt de temps. Què lluny queda el tarannà dels avis enginyers que netejaven els camins tan bon punt quedaven malmesos!!!

Un cop a Can Raimí, rodarem pel sender del Bosc d’en Cabot, per acabar entrant a la riera de Clarà, de camí cap al Centre d’Atenció d’Animals del Maresme. Un cop al cementiri, travessem la carretera entrant al Polígon Industrial, on ja només ens queda rodar cap a la Grumbe.

Aquí ens deixen en Josep i en Robert que avui se’ls hi fa tard. La resta, de fet ja només en quedem 3, que continuem cap a la Plaça Nova, on farem honor als Bicigaló amb l’esmorzar de rigor, tot i que ens costarà força trobar taula. Avui se celebra la Fira d’Entitats, i la Plaça Nova està plena de gom a gom.

Bona manera de començar el cap de setmana amb 23,85 quilòmetres i 669 metres+.



Diumenge 11 de Setembre 2022:

Més o menys tal dia com avui fa un any, estàvem una mica lluny d’aquí. El 12 de Setembre del 2021 part de la colla vam poder gaudir de l’espectacular ruta al Puigsacalm, que ens va preparar en Quim M. Han passat 364 dies, avui és la Diada, i alguns tenen compromisos familiars, per lo que no podrem allargar gaire la sortida...com canvien les coses!!!

El que mirarem que no canviï gaire, és el fet de xalar i patir tot el que puguem de la sortida d’avui, tot i que sigui pels entorns més propers de casa, i amb aquesta intenció hem matinat en Joan B, Francesc M, Javier F, Quim M, Pere B, Jordi S, i Salva B.

Més o menys puntuals serem tots a la Plaça Nova. En Joan proposa anar cap a la Pedra de la Ferradura, però si volem tornar d’hora, ens haurem de quedar més a prop. De moment comencem a pedalar cap a l’Agility, travessem la riera, i de cap ja som dins del Torrent de Can Bellatriu, fins a l’Hípica de Can Salvat.

Aquí trencarem a la dreta, per anar resseguint senders i corriols cap a Sant Jaume de Traià, passant a tocar de les restes de l’ermita, abans de sortir a la pista del Camí de les Aigües.

Uns metres de pujada per la pista, i comencem a fer corriols de pujada cap a la zona del Rocar de Sant Jaume. De seguida s’acaba el corriol, desprès de l’incendi de l’any passat, i les tasques de desforestació que s’hi han fet, ha quedat un bosc completament pelat. Tot i això, encara ens donarà temps per un a encigalada bosc a través, fins dalt del Rocar, on aprofitant que és la Diada, i la senyera pintada en una roca, farem una aturada, i alguna foto.




Un cop desats els mòbils, tornem-hi!!! Seguim amunt fins a sortir a la pista que puja del cementiri de Mataró cap a Can Vilardell. Uns metres per la pista, i de seguida mirem d’entrar en corriols que tot vorejant-la ens n’evitarà un tram.

Un cop a la urbanització, continuem cap al Parc Forestal, que travessarem, per enllaçar amb corriols de pujada que ens han de portar al creuament de pistes del Pla del Pou de la Plata.

Aquí tenim l’entrada del corriol de l’Incinerat, que farem de pujada, per a la sortida, enfilar-nos encara una mica més fins dalt del Turó de Tarau, a 413 metres d’altura, punt més alt de la sortida d’avui.

Ara, un petit tram de baixada per corriol, per quan sortim a la pista, remuntar un centenar de metres en direcció a la zona dels Boscos de Can Gel. Anem a resseguir el Wally, i farem tot una clàssica enllaçada de corriols de la zona, que passant per la Font de n’Oms, ens portarà al torrent, on farem els últims metres de pujada fins a sortir al Coll de Can Bruguera.

Continuem pels trams de corriols que travessen la Plana dels Brucs, abans d’enfilar-nos dalt de la caseta dels caçadors, on hi tenim l’entrada del Guineueta. No hi ha temps d’aturades, cap dins, i com sempre xalarem d’aquests divertits trams de corriols. L’enllaçarem amb l’Amaito mentre travessem la zona del Suros de Can Soler, que ens acabarà baixant fins al Sot de la Salamandra.

Hem gaudit d’una bona estona baixant, i ara no tenim més remei que pujar. Doncs apa, ens enfilem cap a la Bassa d’en Noè, i seguim amunt per corriols, tot travessant el Bosc de la Vendrella, fins a sortir a la plana del Repòs de Sant Bernat. Continuem cap a Can Flaquer, entrem al torrent tot just per sota de l’ermita de Sant Martí de Mata, i seguirem enfilant-nos en direcció al Coll de Can Xerrac. Uns metres més endavant, ja tornem a ser dins dels corriols de la Plana dels Brucs, que ara farem a l’inrevés, per tornar a sortir al Coll de Can Bruguera.

Un cop aquí, en Joan ens convenç de no enfilar-nos per la pista cap dalt de la urbanització de la Cornisa. Com sempre li farem cas, ens deixem caure uns centenars de metres per la pista, i farem un tram d’asfalt travessant la urbanització, per de seguida entrar en trams de corriols. Trams de baixada que no recordo haver fet mai, de fet, segur que han estat improvisats, i que al final ens portaran just a sobre de la Unió Recreativa Laru.

La intenció era anar cap a la Font dels 3 Raigs, i de fet hi som molt a prop. Només ens hem d’enfilar un centenar de metres per un torrent fins passat Can LLedò, i ja trobem l’entrada del corriol que ens hi portarà. Hi farem una breu aturada... 

...on alguns aprofitarem per agafar una mica d’aigua, abans de començar la remuntada cap al Parc Forestal.


Últim quilòmetre de pujada de la sortida, i ara ja només ens queda travessar el parc, per anar a buscar la tornada pels corriols d’en Bellatriu. Excel·lent manera d’acabar una sortida, amb aquest divertit enllaç de corriols, que ens permet una baixada ràpida fins a sortir altre cop al Torrent de Can Bellatriu, i de cap a la riera.

Si senyor, sortida de 23 quilòmetres amb 943 metres+, y encara no són les 11, així que tot i haver de ser d’hora a casa, encara podrem fer un petit piscolabis a la Plaça Nova.














No hay comentarios:

Publicar un comentario