miércoles, 28 de septiembre de 2022

Després de la pluja, corriols per Can Bruguera i la Torrassa.

Dissabte 24 de Setembre 2022:

Les prediccions meteorològiques no són molt favorables, sembla ser que la pluja està assegurada a la matinada, fins a primers hores del matí, i després ennuvolat amb possibilitat d’alguna gota.   

De moment, per ser presents a la nova convocatòria dels Bicigaló, matinarem en Pere C, Pepe C, Quim M, Manel V, i Salva B. Avui a la Plaça Nova també s’hi acosten en Francesc M i Kiko P que també s’afegiran a la sortida.

Després de la pluja de les últimes hores, decidim anar en busca de zones de sauló, on el terreny potser no estarà fangós, així que no triguem gaire en tenir clar que avui voltarem per la zona de Can Bruguera.

Apa, comencem a pedalar cap a l’Agility, travessem la carretera per entrar a la riera, i ja som dins del Torrent de Can Bellatriu, fins passada la Hípica de Can Salvat, on començarem a fer els primers trams de corriols, per de seguida ser dalt del Camí de les Aigües. Només hem de travessar la pista, i ja tornem a enfilar-nos per corriols cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix. Un petit tram de baixada, i ja som rodant per senders cap a les Sureres de la Bofarulla, on hem de fer l’últim tram de corriol que ens puja fins al Pi Gros, ja a la urbanització de Can Vilardell. 

Un petit reagrupament, i ens enfilem per l’asfalt cap al Parc Forestal, que travessarem de pujada, per enllaçar amb els corriols que ens deixaran al creuament de camins de la Plana del Pou de la Plata. Aquí tenim l‘entrada del corriol de l’Incinerat, i ens hi endinsarem per continuar pujant. A la sortida, encara ens queden uns metres més d’enfilada cap dalt del Turó de Tarau.

Un cop dalt del turó, trobem per fi un tram de corriol de baixada. Curt però ben treballat, que ens durà a la pista que resseguirem uns centenars de metres, en direcció als Boscos de Can Gel.

Altre cop tornarem a entrar en trams de corriols, ara ens toca el segment del Mikaku, o com el coneixem els Bicigaló, el corriol d’en Robert. Ràpida i divertida baixada, que enllaçarem amb els corriols que ens porten fins a Can Bruguera, passant per la Font de n’Oms.

Un cop dalt del Coll de Can Bruguera, hem de rodar uns metres per la pista, i de seguida tornem a entrar en corriols travessant la Plana dels Brucs, per acabar enfilant-nos dalt de l’esplanada de la caseta dels caçadors.

Estem a tocar de l’entrada del Guineueta, objectiu que portem al cap des de l‘inici de la sortida. No ens ho pensem gens, ja hi som dins, i amb el terreny una mica moll després de la pluja d’ahir, podrem xalar com la canalla. Tot i algun punt on s’està aixaragallant a marxes forçades, gaudirem del seu revirat traçat. Avui no enllaçarem amb l’Amaito, ens quedarem amb la variant del Ferrari, que fa temps que tenim deixada de banda. Aprofitem a l’entrada per un altre reagrupament, mentre observem un petit erol de lleteroles... llàstima de no poder-les posar a les butxaques del mallot!!!

Continuarem la marxa, resseguint el Ferrari cap a la Plana dels Xafa-rocs, amb la posterior baixada fins a sortir a la Riera de Can Cabot de la Brolla, on tenim uns metres d’enfilada per la pista, i altre cop corriols de baixada cap al Torrent dels Pixadors dels Ases.

Hem estat una bona estona baixant, i ara toca remuntar. Ho farem per la pista del Camí Vell de Can Bruguera. Poc més de 1,5 quilòmetres enfilant-nos més o menys tranquil.lament per sortir altre cop dalt del Coll de Can Bruguera.

Un cop a dalt, seguim enfilant-nos per la pista cap dalt de la Urbanització de la Cornisa, on tornem a entrar al corriol de l’Incinerat, aquest cop per fer-lo de baixada. Al sortir a la Plana del Pou de la Plata, farem un tram de corriols que ens baixen cap al Parc Forestal.

Ens enfilarem dalt del Turó d’en Dori, per travessar el Parc Forestal pel dret. I d’aquí, en un tres i no res, ja serem dins dels corriols d’en Bellatriu. Excel·lent manera d’acabar una sortida, amb la clàssica enllaçada de corriols que ens tornaran a baixar fins a la pista del Camí de les Aigües. Un gust seguir l’estela d’en Francesc i en Kiko, podent gaudir d’aquesta ràpida i divertida baixada.

Al sortir a la pista, últim reagrupament abans de deixar-nos caure cap a la Hípica de Can Salvat, entrant al Torrent de Can Bellatriu, que ens porta a la riera.

Tanquem la sortida a la Plaça Nova, on alguns tindrem temps d’entaular-nos per l’esmorzar Bicigaló.

Espectacular manera de començar el cap de setmana. Ja tenim a la butaca, o millor dit, a les cames, 21,15 quilòmetres amb els seus 880 metres+.



Diumenge 25 de Setembre 2022:

La matinada de dissabte a diumenge ha estat força més tranquil.la, al menys meteorològicament parlant. Diumenge ens toca de nou matinar per trobar-nos després de la nova convocatòria d'en Joan B pels Bttargentona.

Els que arribem més d’hora tenim temps de fer un cafetó a la fleca Casas, a l’espera que arribi la resta. La Plaça és plena de runners que esperen neguitosos la primera sortida de reconeixement dels circuits de la 20ª edició de la Burriac Xtrem del proper 23 d’Octubre.

Avui som en Joan B, Francesc M, Javier F, Pere B, Jordi S, Eloi I, i Salva B. Un cop ja tots, en Joan ens proposa anar a fer corriols per la Torrassa, i a la resta ja ens sembla bé, així que començarem a pedalar cap a l’Agility, deixant la Plaça Nova entre els crits d'ànims de la munió de runners que estan fent-se la foto després del “breafing” d’en Jordi F.

Primers metres tranquils tot rodant per la riera, en direcció al Bell Recó. Passem per sota del viaducte de la C60, vorejant el Xaragall de l’Espinal, per un cop acabats de passar per dins del túnel per sota de la carretera de Parpers, trencar a la dreta, començant a enfilar-nos pels senders que travessen les Malloles de Can Pins.

Anem pujant cap al Turó de Can Ribot, i als metres finals ens trobem amb en Robert D i l’Oscar E, que també han sortit a pedalar una estona. Només farem uns pocs metres junts, al capdavant del grup tenen pressa, diuen que estem pujant a 120 ppm, però alguns potser hauran de portar a calibrar de nou els seus pulsòmetres.

Un cop dalt del turó, fem el corriol alternatiu que ens puja a les Planes, i d’aquí rodem cap a Sant Carles. Avui farem uns metres per l’asfalt, fins al Turó dels Castellans, on començarem a fer corriols tot travessant el Bosc de Can Poc. Aprofitarem per passar pel corriol de la Pistola, abans de sortir a la carretera que baixa de Sant Carles cap a Santa Agnès de Malanyanes.

Un cop aquí, l’Eloi que no vol tornar tard a casa, ens deixarà. La resta farem cas a en Pere B que ens diu de baixar pel corriol d’en Jordi C. Segons sembla, s’ha obert una petita variant que evita passar pels tancats que hi ha posat el propietari dels terrenys. Doncs, apa, cap dins i a veure com ens ho trobem.

Els primers trams com sempre, potser un pel més aixaragallats, però res que compliqui en excés el passar-hi. Quan arribem a la tanca, és cert, hi ha un pas alternatiu a l’esquerra que ens baixa fins a una pista, on només hi estarem uns pocs metres. De seguida tornem a entrar dins del bosc de Can Pellisser, i ja som dins del corriol d’en Cid. Ara sí que ja res ens atura, ràpida i divertida baixada fins a baix del Polígon Industrial de Can Font de la Perera.

Estem a tocar de la depuradora de La Roca del Vallès, i comencem a rodar cap a la urbanització del Coll, on podríem remuntar cap  Ca l’Arumí, però sembla que el grup no està per la labor. Alguns es comencen a animar, i surt la idea d’un Castanyer d’en Cuc, fins i tot se sent un: “no hi ha collons!!!”. Sort que no ens deixem vencer per la testosterona, i el seny torna al grup!!! Apa, baixem-nos de la moto, i a seguir rodant, ara per asfalt, passant per davant del restaurant El Mogent.

Resseguirem un tram de pista vorejant l’AP7, fins a trobar el Torrent de Can Suari. Hem de començar a remuntar, i suarem la cansalada. En Jordi S ens vol fer pujar per la pista, sort en tindrem d’en Pere B que ens convidarà a fer-ho per corriols. Tot i algun punt més exigent, aquests 1,5 quilòmetres de pujada, un cop fets, els podem considerar com “divertits” i tot. Més divertit per això s’ho devia passar el grup de bikers que hem trobat just a l’entrada, i que el feien de baixada, però ja se sap, som un grup que l’hi agrada potser massa anar contra-corrent.

Amb tot, acabarem enllaçant amb el corriol que puja de l’ermita de Sant Esteve del Coll,  i ara sí que ens enfilarem fins dalt de la Torrassa, on després de 20 quilòmetres podrem aturar-nos i fer un mos.


No ens hi estarem gaire. Tornem a pujar dalt de les bicis, i ens deixem caure cap al Pla de la Bassa del Llop. Anem a buscar els corriols que ens baixen cap al Penjat dels Garrofers, seguint pel tram nou que es va obrir enmig del bosc desbrossat, per acabar enllaçant amb el tram final del Dragon Khan. Aquí sí que és un campi qui pugui,  amb en Francesc i en Joan al capdavant...en Javi al darrera demanant pista tota l’estona... quina manera de baixar, quin estrès!!! Tot i això, arribem a baix del Sot de Can Bosquets sans i estalvis, amb un somriure d’orella a orella, i un grapat de records personals a l’Strava.

Un  cop reagrupats, travessem la carretera, per anar cap a Dosrius tot vorejant tranquil·lament el Torrent dels Rials.

Deixarem Dosrius,  enfilant-nos un tram de pista per entrar a la part de dalt de l’alternativa de la riera. El tram final del canyer del Torrent de la Feliua, ens farà sortir al Torrent de Manyans, i ja s’han acabat els corriols per avui.

Riera i cap a la Plaça Nova, on després de 31,77 quilòmetres i 811 metres+, tanquem la sortida amb el piscolabis al xino.



No hay comentarios:

Publicar un comentario